TAS Thanksgiving Lunch 2016

Dear Parents and/or Guardians,

The American School (TAS) will be hosting a school-wide Thanksgiving lunch on November 24, 2016 in honor of Thanksgiving Day in the United States. On the fourth Thursday of November, Americans celebrate Thanksgiving, a national holiday honoring the early settlers and their harvest feast known as the first Thanksgiving. This holiday dates back to 1621 in Massachusetts, USA. It is an autumn holiday based on the harvest, prosperity and giving thanks. Modern Thanksgiving dinner almost always includes roast turkey, cranberry sauce, potatoes and pumpkin pie. Before the meal begins, families and friends usually pause to give thanks for their blessings, including the joy of being united for the occasion.

At TAS this year, a Thanksgiving lunch will be prepared for all students to enjoy. The menu is attached on the next page and includes a full lunch with 5 sides and a dessert. We hope that all students will be able to enjoy this special treat and have a moment to be thankful for all that they have in their lives.

Please sign up your child for this meaningful event by sending in an envelope marked with “Thanksgiving Lunch”, child’s name, grade and the exact amount along with the Parent Reply Slip which will be distributed to all students tomorrow. ECC & Elementary students may turn the envelopes in to their teachers, and MSHS students may turn them into the Accounting Office. If your child is already registered for school lunches, no additional payment is needed, however please return the form so the canteen can adequately gauge how many meals to prepare. Priority will be given to students who have reserved meals in advance. The cafeteria will serve only 2 options, the Thanksgiving lunch and a vegetarian dish, on this day.

ECC & Elementary Thanksgiving Lunch: 60,000 VND

MSHS Thanksgiving Lunch: 80,000 VND

Thank-you parents and guardians for your support and enthusiasm. TAS strives to offer the best academic, cultural and American experience for our students. Happy Thanksgiving to your family and warm wishes for this holiday season!

Best regards,

Garth O’Donnell                                                                   Betsy Suits                           

Academic Director & Principal, N-12                                 ES & ECC Vice Principal

————————————————————-

Kính gửi Quý phụ huynh/Người giám hộ!

Trường Quốc tế TAS sẽ tổ chức Lễ Tạ Ơn vào giờ ăn trưa cho học sinh toàn trường vào ngày 24/11/2016 theo truyền thống của nước Mỹ. Vào thứ Năm của tuần thứ tư trong tháng 11, người dân Mỹ sẽ ăn mừng Lễ Tạ Ơn, một ngày lễ cấp quốc gia, nhằm tôn vinh những người nhập cư đầu tiên cũng như tiệc mừng một vụ mùa thành công của họ. Ngày lễ này bắt đầu từ năm 1621 tại bang Massachusetts, Hoa Kỳ, và được tổ chức vào mùa thu để tạ ơn đất trời cho sự thịnh vượng và mùa thu hoạch của họ. Ngày nay, các bữa tối mừng Lễ Tạ Ơn thường có gà tây quay, nước sốt việt quất, khoai tây và bánh bí đỏ. Trước khi dùng bữa, gia đình và bạn bè thường dành thời gian tỏ lòng biết ơn cho những ân huệ họ nhận được và niềm vui khi cả gia đình quây quần cùng nhau trong dịp lễ này.

Năm nay, tập thể Trường Quốc tế TAS sẽ mừng Lễ Tạ Ơn tại trường bằng một bữa ăn trưa cho toàn thể học sinh. Thực đơn đính kèm gồm 5 món và 1 tráng miệng. Chúng tôi hi vọng các em sẽ thưởng thức bữa trưa đặc biệt này và dành vài phút cảm ơn vì tất cả những gì các em đang có trong cuộc sống này.

Nhà trường mong rằng Quý vị sẽ tạo cơ hội để các em cùng nhau ăn mừng ngày lễ ý nghĩa này bằng cách gởi một phong bì ghi rõ “Bữa trưa mừng Lễ Tạ Ơn” ở mặt ngoài cùng với tên học sinh, số tiền tương ứng và thư phản hồi; các em sẽ nhận được thư này vào ngày mai. Các em khối Tiểu học và Mầm non có thể gửi phong bì này cho giáo viên, và học sinh khối Trung học sẽ nộp cho Phòng Kế toán. Lưu ý: nếu con em của Quý vị đã đăng ký ăn trưa tại trường thì nhà trường sẽ không thu thêm phí cho bữa ăn này, tuy nhiên, các em vẫn phải gửi thư phản hồi của Phụ huynh để nhà trường có thể chuẩn bị đủ số lượng tham gia. Căn tin sẽ chỉ phục vụ thực đơn ngày Lễ Tạ Ơn và những món ăn chay trong ngày này.

Bữa trưa Lễ Tạ Ơn khối Tiểu học & Mầm non: 60.000 VNĐ

Bữa trưa Lễ Tạ Ơn khối Trung học: 80.000 VNĐ

Cảm ơn sự hỗ trợ nhiệt tình của Quý vị dành cho nhà trường trong thời gian qua. Chúng tôi không ngừng phấn đấu để có thể mang lại cho các em những trải nghiệm tốt nhất trong giáo dục và văn hóa Mỹ. Chúc Quý vị và gia đình mùa Lễ Tạ Ơn vui vẻ và hạnh phúc!

Trân trọng,

 

Garth O’Donnell                                                                    Betsy Suits              

Giám đốc Học vụ và Hiệu trưởng                                            Phó Hiệu trưởng khối Tiểu học và Mầm non

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *